Onze certificeringen

Onze certificering

Onze certificering

Keurmerk Gezinshuizen

Het Keurmerk Gezinshuizen streeft kwalitatieve zorg na voor de kinderen en jongeren die worden opgevangen in een gezinshuis. Door de professionalisering en continue aandacht voor de kwaliteit binnen een gezinshuis te stimuleren en te versterken.

Het Keurmerk draagt bij aan het ordenen van het kwaliteitsmanagementsysteem van het Keurmerk-1gezinshuis, bevordert transparantie en veiligheid voor de geplaatste jeugdigen en hun betrokkenen en onderstreept het belang van professioneel opvoeden. Gecertificeerde gezinshuizen onderschrijven dit door hun werkwijze zo transparant mogelijk te maken.

 

Het keurmerk in de praktijk

Het Keurmerk Gezinshuizen wordt toegekend voor drie jaar. Om als gecertificeerd gezinshuis geregistreerd te worden, moeten gezinshuisouders de aanpak en de organisatie van het gezinshuis vastleggen in het handboek van Keurmerk Gezinshuizen. Ieder jaar wordt door middel van een gezinshuis-audit en een ISO-audit getoetst of het gezinshuis ook werkt volgens deze vastgelegde afspraken. De ISO-audits worden in opdracht van Keurmerk Gezinshuizen uitgevoerd door het KeurmerkInstituut.

 Het Keurmerk Gezinshuizen is gebaseerd op de herkenbare en praktische processen van gezinshuizen. Het keurmerk is verankerd in de ISO 9001 systematiek. Hierdoor biedt het keurmerk een maximale stimulans voor de verbetering en de borging van de kwaliteit en veiligheid in een gezinshuis.

 

Ontwikkeling Keurmerk

Het keurmerk streeft er naar zo actueel en praktijkgericht mogelijk te zijn. Daarom is de Adviescommissie Keurmerk Gezinshuizen opgericht; een onafhankelijke commissie die de taak heeft om te adviseren over de werking en verdere ontwikkeling van het Keurmerk.

 

 

Samenwerkingen

 

Gezinshuis.com ( Franchise organisatie)

Gezinshuis.com ontwikkelt duurzame gezinsvormen voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Wij starten ze in samenwerking met jeugdzorgaanbieders en gemeentes. Duurzame gezinsvormen zijn gezinshuizen, gezinsgroepen, gezinskringen, jeugdzorgboerderijen en Remigezinshuizen.

www.gezinshuis.com

Versie1_GHC_Logo_RGB_voorkeursvariant

Yorneo ( Zorgaanbieder )

Yorneo is specialist in opvoeden en opgroeien. Vanuit de visie Positief Opvoeden willen we met partners vorm geven aan het verbinden en versterken van alle leefmilieus waarin kinderen en jeugdigen zich bevinden. Yorneo is een betrokken en deskundig partner in de ontwikkeling van de jeugdzorg.

www.yorneo.nl

logo_HH_FC

De Faktorij 

De Factorij is een administratiekantoor gericht op de financiële dienstverlening voor ondernemers.

Bezoekadres:

Oostersingel 7-9 Assen

h.nijboer@faktorij.nl

image001

Accare ( Kinder & jeugpschychiatrie)

Voor kinderen met psychische problemen gaat opgroeien niet vanzelf. Ze zijn bijvoorbeeld zo onzeker, angstig of somber dat ze niet meer goed kunnen functioneren. Accare helpt deze kinderen (en hun ouders) om hun klachten te verminderen en beter om te gaan met hun psychische problemen.

www.accare.nl

Accare-logo

Bureau Jeugd Zorg ( Jeugdbescherming Noord)

Jeugdbescherming Noord is een gecertificeerde instelling die voor alle gemeenten in Groningen en Drenthe door de rechter opgelegde jeugdbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering uitvoert. Bij de organisatie werken ervaren jeugdbeschermers (gezinsvoogden) en jeugdreclasseerders. 

www.jeugdbeschermingnoord.nl

jeugdbescherming-noord

Mulder Hout en Onderhoud

 Voor al uw onderhoud, timmerwerkzaamheden, meubels, garagedeuren en kozijnen. 

www.mulderhout.nl

logo wit
Dromenlijn_logo2

Contact

0592-858182

Hoofdvaartsweg 162
9406 XE Assen

Volg ons online

Privacy statement

Wij vinden dat cookies er zijn om opgegeten te worden dus is deze website cookie vrij. Wilt u ons volledige Privacy Statement ontvangen of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Koen op 06-42492740