Onze werkwijze

Onze werkwijze

Met onze jarenlange ervaring zijn wij goed op elkaar ingespeeld en vormen we samen een perfect team. Onze manier van werken kenmerkt zich door onze centrale rol van opvoeder in een kleinschalige omgeving.

Doordat wij zelfstandige zorgondernemers zijn wordt alles in en rond het gezin door onszelf begeleid en beslissingen worden mede door onszelf genomen, wat het echte maatwerk ten goede komt. Wij bieden de kinderen een veilige basis waarin zij structuur en regelmaat ontvangen waardoor zij zich kunnen ontplooien als kind opgroeiend richting de volwassenheid. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het accent op het "normale leven" ligt, in onze ogen cruciaal in een gezonde zelfontplooiing van een kind. Elk kind heeft recht op een gezin en onze werkwijze plaats dus inhuis in plaats van uithuis. Wij vangen de kinderen op in ons eigen gezin, onze eigen kinderen zijn dus heel belangrijk voor ons, zij moeten het wel zien zitten. Zij delen hun ouders en familie met kinderen die zij in eerste instantie helemaal niet kenden. 

Toevoegende informatie

Lees ook eens de brochure: De kracht van het gewone leven

De gemeenten zijn met ingang van 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een voldoende en passend aanbod van gezinsvormen voor de jeugd en ouders die in hun gemeente wonen. Deze brochure geeft de noodzakelijke informatie over gezinshuizen. U leest een beknopte beschrijving van de belangrijkste punten met een verwijzing naar relevante bronnen voor meer informatie. Om u een beeld te geven van om welke kinderen het nu eigenlijk gaat, wordt de feitelijke informatie afgewisseld met de verhalen van Sagar, Pauline en Nathalie, drie kinderen uit verschillende gezinshuizen.

Bekijk onze certificeringen en onze partners.

Contact

0592-858182

Hoofdvaartsweg 162
9406 XE Assen

Volg ons online

Privacy statement

Wij vinden dat cookies er zijn om opgegeten te worden dus is deze website cookie vrij. Wilt u ons volledige Privacy Statement ontvangen of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Koen op 06-42492740