Onze werkwijze

Onze werkwijze

Met onze jarenlange ervaring zijn wij goed op elkaar ingespeeld en vormen we samen een perfect team. Onze manier van werken kenmerkt zich door onze centrale rol van opvoeder in een kleinschalige omgeving.

Doordat wij zelfstandige zorgondernemers zijn wordt alles in en rond het gezin door onszelf begeleid en specialistische zorg wordt ingevlogen op het moment dat het ook nodig is, wat het echte maatwerk ten goede komt. Wij bieden de jongeren een veilige basis waarin zij structuur en regelmaat ontvangen waardoor zij zich kunnen ontplooien als jongere opgroeiend richting volwassenheid. Wij begeleiden de jongeren ook richting zelfstandigheid in een van de appartementen op ons erf, een specialistische manier van werken wat transparant en efficiënt is. Maatwerk in een kleine specialistische woonvorm.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het accent op het 'normale leven' ligt, in onze ogen cruciaal in een gezonde zelfontplooiing van een jongere. Wij vangen de jongeren op in ons eigen gezin, onze eigen kinderen zijn dus heel belangrijk voor ons gezinshuis, zij moeten het wel zien zitten. Zij delen hun ouders en familie met jongeren die zij in eerste instantie helemaal niet kennen. 

Tevens vinden wij het van groot belang dat jongeren contact blijven houden met hun eigen netwerk. De biologische ouders zullen altijd een belangrijke rol vervullen indien mogelijk. Het is voor ons en de jongere dan ook van groot belang dat deze samenwerking goed verloopt. 

Toevoegende informatie

Lees ook eens de brochure: De kracht van het gewone leven

De gemeenten zijn met ingang van 1 januari 2015 verantwoordelijk voor een voldoende en passend aanbod van gezinsvormen voor de jeugd en ouders die in hun gemeente wonen. Deze brochure geeft de noodzakelijke informatie over gezinshuizen. U leest een beknopte beschrijving van de belangrijkste punten met een verwijzing naar relevante bronnen voor meer informatie. Om u een beeld te geven van om welke kinderen het nu eigenlijk gaat, wordt de feitelijke informatie afgewisseld met de verhalen van Sagar, Pauline en Nathalie, drie kinderen uit verschillende gezinshuizen.

Bekijk onze certificeringen en onze partners.

Contact

06-42492740 Koen
06-30078643 Marjon

Hoofdvaartsweg 162
9406 XE Assen

Volg ons online

Privacy statement

Wij vinden dat cookies er zijn om opgegeten te worden dus is deze website cookie vrij. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Koen.