Onze dromen

Onze dromen

De naam Dromelijn is voortgekomen uit het feit dat een van de eigen kinderen nog wel eens lekker kon wegdromen en dan helemaal in haar eigen wereldje zat als klein kind. We noemden haar dan ' dromelijntje'. Door ons gezinshuis deze naam mee te geven willen we aangeven dat de jongeren met al hun 'eigen-aardigheden' er mogen zijn, het is goed hoe je bent. Elke jongere is anders, niemand is gelijk. Jij mag er zijn.

Natuurlijk hebben we zelf ook dromen. Deze dromen worden soms werkelijkheid en andere blijven dromen. Een van de grootste dromen is toch wel dat de jongeren die hier wonen ervaren dat er meer is in het leven dan alleen problemen. Dat er mensen zijn die om ze geven, dat er volwassenen zijn die ze wel kunnen vertrouwen. Dat de jongeren een eigen identiteit mogen ontwikkelen, dat ze erachter komen wie ze zijn en dat ze boven alles ook contact kunnen hebben en houden met hun thuissituatie. Dat de biologische ouders een rol kunnen en blijven spelen in hun leven.

Éen van onze dromen is uitgekomen. Sinds december 2019 zijn wij woonachtig in een prachtige boerderij aan de Hoofdvaartsweg in Assen. Hier hebben de jongeren grotere kamers, een ontspanningsruimte en meer ruimte om het huis gekregen. Wij zijn dankbaar dat dit gelukt is, we voelen ons gezegend door God, zonder Hem was dit niet gelukt.

Daarnaast zijn wij blij dat we nu ook genoeg ruimte hebben om meer jongeren een plek te kunnen geven en verder richting zelfstandigheid kunnen begeleiden, gewoon bij ons op het erf. In een prachtige schuur zijn twee appartementen gerealiseerd waar jong volwassenen kunnen oefenen in het zelfstandig zijn. De appartementen zijn voorzien van de benodigde voorzieningen zodat ze niks met een ander hoeven delen. 

Contact

06-42492740 Koen
06-30078643 Marjon
Hoofdvaartsweg 162
9406 XE Assen

Volg ons online

Privacy statement

Wij vinden dat cookies er zijn om opgegeten te worden dus is deze website cookie vrij. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Koen.