Onze dromen

Onze dromen

De naam Dromelijn is voortgekomen uit het feit dat een van de eigen kinderen nog wel eens lekker kon wegdromen en dan helemaal in haar eigen wereldje zat als klein kind. We noemden haar dan ' dromelijntje'. Door ons gezinshuis deze naam mee te geven willen we aangeven dat de kinderen met al hun 'eigen-aardigheden' er mogen zijn, het is niet erg hoe je bent. Elk kind is anders, niemand is gelijk. Je mag er zijn.

Natuurlijk hebben we zelf ook dromen. Deze dromen worden soms werkelijkheid en andere blijven dromen. Een van de grootste dromen is toch wel dat de kinderen die hier wonen ervaren dat er meer is in het leven dan alleen problemen. Dat er mensen zijn die om ze geven, dat er volwassenen zijn die ze wel kunnen vertrouwen. Dat de kinderen goed ontwikkelen en een eigen identiteit mogen ontwikkelen, dat ze erachter komen wie ze zijn en dat ze boven alles ook contact kunnen hebben en houden met hun thuissituatie, dat de biologische ouders een rol kunnen en blijven spelen in hun leven.

Een van onze andere dromen is dat we de jongeren kunnen begeleiden naar zelfstandigheid ook als ze dat niet meer bij ons in het gezinshuis kunnen. We zouden graag naar een situatie toe willen waarbij we een soort van kangaroewoning hebben waar ze de eerste stappen kunnen zetten met het gezinshuis als opvangnet, waarbij we ze blijven begeleiden en er voor ze zijn. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat deze vorm van wonen erg belangrijk is aangezien er veel te weinig van deze mogelijkheden zijn. En de jongeren moeten een omgeving hebben waarin ze mogen oefenen en fouten maken om zo te leren zelfstandig te worden. 

UPDATE 05-02-2020;

Onze droom is uitgekomen. Sinds december 2019 zijn wij woonachtig in een prachtige boerderij aan de Hoofdvaartsweg in Assen. Hier hebben de jongeren grotere kamers, ontspanningsruimte en meer ruimte om het huis gekregen. Wij zijn dankbaar dat wij dit gelukt is, we voelen ons gezegend door God, zonder Hem was dit niet gelukt.

Daarnaast zijn wij blij dat we nu ook genoeg ruimte hebben om meer jongeren een plek te kunnen geven en verder richting zelfstandigheid kunnen begeleiden gewoon bij ons op het erf. In een prachtige schuur worden twee appartementen gerealiseerd waar jong volwassenen kunnen oefenen in het zelfstandig zijn. De appartementen zijn voorzien van de benodigde voorzieningen zodat ze niks met een ander hoeven delen. 

Contact

0592-858182

Hoofdvaartsweg 162
9406 XE Assen

Volg ons online

Privacy statement

Wij vinden dat cookies er zijn om opgegeten te worden dus is deze website cookie vrij. Wilt u ons volledige Privacy Statement ontvangen of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan contact op met Koen op 06-42492740